Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Medunjanin je govorio o dešavanjima u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Poručio je i da je znao da od Roberta Prosinečkog nema ništa od toga jer on nije znao imena i prezimena svih igrača već samo nekih glavnih.

– Ja kažem uvijek, kada ti kao trener nemaš karakter i kad su igrači jači od tebe, nemaš ništa od toga. Ne možeš ti kao igrač biti bitniji od trenera. Budi nekad i strog, pokaži da imaš karakter, ako ne radi kako treba izbaci ga. Ali on nikada ne bi izbacio bitne igrače nego nebitne. Za mene je Baždarević jedini znao da pripremi unaprijed sve, a ovi drugi ništa. Ali nisam imao karakterne trenere, kada sam vidio prvi put Robija kao trenera rekao sam nema ništa od ovoga. On pola imena igrača ne zna, zna samo bitne i to je to. Moraš imati čitavu ekipu koji hoće da se bore za tebe. Kakav si ti to trener kad ne znaš imena igrača, istakao je Medunjanin za podcast Opsajd i dodao:

– Dođeš na pripreme kod Sušića i on ti kaže ja već znam svojih jedanaest, pa se ja mislim što smo mi došli ovdje, treba da se pokažeš nešto da uđeš u tih jedanaest. Nemojte prejako momci i tako nam je uvijek govorio. Ja sam uvijek želio da se dokažem, ali te ubiju u pojam kad ti kažu da već znaju prvih jedanaest. To vidiš, prođeš i šta ćeš dalje.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here