Udruženje navijača FK Sarajevo poslalo je dopis Bordo klubu povodom posljednjih nagovještaja da će Zlatan Velić, nekadašnji predsjednik Udruženja navijača FK Sarajevo postati član Upravnog odbora kluba zahvaljujući podršci Hordi zla.

“Poštovani, 

Nedavno se u medijima pojavio nagovještaj da gospodin Hajrudin Kapetanović treba postato novi predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo. Nakon razgovora sa gospodin Kapetanovićem, inače dugogodišnjim članom Udruženja navijača FK Sarajevo, dužni smo Vas upoznati sa određenim činjenicama, a za koje smo saznali da su bile preduslov da gospodin Kapetanović prihvati prijedlog za imenovanje na mjesto predsjednika UO FK Sarajevo. 

Naime, kako nam je rečeno u pomenutom razgovoru gospodin Kapetanović je prihvatio taj prijedlog nakon što mu je gospodin Zlatan Velić, prema našim saznanjima trenutni Savjetnik za članstvo FK Sarajevo, saopštio kako će njih dvojica imati podršku UNFKS, tj. navijačke grupe Horde zla Sarajevo za kandidaturu na dva upražnjena mjesta u Upravnom odboru FK Sarajevo. 

Ovim putem Vas obavještavamo da pomenuti gospodin Zlatan Velić nikada neće imati podršku UNFKS, niti navijačke grupe Horde zla Sarajevo. 

Razlozi za navedeni stav prema pomenutom gospodinu su moralne i etičke prirode. Naime, na dan 04. 10. 2009. godine kada se u Širokom Brijegu desila najveća tragedija na sportskim terenima u BiH, prilikom čega je ubijen navijač FK Sarajevo Vedran Puljić, ranjeno šest navijača, te još šest uhapšeno, a naknadno i osuđeno deset navijača FK Sarajevo – pomenuti gospodin je bio predsjednik Udruženja navijača FK Sarajevo. Silom prilika, taj dan je bio spriječen da putuje na pomenutu utakmicu. Tokom povratka za Sarajevo, pomenuti gospodin je kontaktiran kako bi organizovao pravnu zaštitu za uhapšene članove Udruženja navijača FK Sarajevo tog dana, obzirom da je ostavši u Sarajevu bio jedina osoba koja je to mogla uraditi. Na opće razočarenje svih odbio je da pomogne članovima udruženja čiji je bio predsjednik, faktički okrenuvši leđa i ostavivši na cjedilu navijače FK Sarajevo koji su bili u velikoj nevolji obzirom da su im na teret stavljena ozbiljna krivična djela. Smatramo da takva osoba nije dostojna pozicije, ne samo člana UO FK Sarajevo, nego bilo koje druge funkcije u klubu”, navodi se, između ostalog, u dopisu UNFKS. 

Cjelokupni dopis pogledajte ispod. 

https://www.facebook.com/UNFKS/posts/1598927766984407

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here