Član Herthe 35-godišnji Vedad Ibišević govorio je o mogućnosti povratka u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a dotakao se je i Senada Lulića i Duška Bajevića.

“Niko me nije zvao. Međutim, svi znaju koliko volim svoju zemlju i reprezentaciju, dobro bih razmislio jer sam se oprostio od nacionalnog tima,” rekao je Ibišević a onda rekao šta misli o povratku u reprezentaciju Senada Lulića.

”Mislim da je povratak Senada Lulića dobra stvar. Igra sjajno u klubu iz Rima i sigurno je da može pomoći Zmajevima u ključnim utakmicama baraža”.

Govorio je i o imenovanju Dušana Bajevića za selektora.

”Kao i cijela nacija, smatram da će to biti pozitivan šok za igrače unutra nacionalnog tima. Vjerujem da mogu uspjeti u utakmicama doigravanja. Ako budem slobodan tih dana, s obzirom na to da imamo treninge, doći ću u Zenicu i podržati Zmajeve. Vrijeme je da više preskočimo taj baraž. Ispadali smo do sada tri puta. Ipak, treba biti oprezan jer sve tri selekcije koji su se plasirale u doigravanje, imaju kvalitet. Prednost bh. tima je domaći teren i podrška sa tribina Bilinog Polja. Te utakmice imaju posebnu draž. Ja sam optimista i veliki navijač svoje reprezentacije”, zaključio je Ibišević u razgovoru za Life.ba.

Za reprezentaciju BiH Vedad Ibišević je postigao 28 pogodaka u 83 utakmice.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here