Ibrahim Šehić (31) u razgovoru za reprezentacija.ba govorio o reprezentaciji.

Branio svi sve utakmice u Ligi nacija i kvalifikacijama za EURO. U Ligi nacija je sve izgledalo dobro, ali u kvalifikacijama je došlo do pada u našoj igri. Ni kriv ni dužan odmah si i ti imao lošiju statistiku. Šta je glavni uzrok tome?

“Teško je objasniti zašto smo svi pali u igri i u formi. Nekada se u fudbalu neke stvari dešavajaju na koje nemaš odgovor. Naravno da imamo kvalitet da pobijedimo Grčku, Armeniju i Finsku što smo i dokazali. Kada smo dobro igrali, nismo uspjeli da pobijedimo. U nekim trenucima nam je sreća okrenula leđa. Da smo u pojedinim susretima imali više koncentracije i bolje pripreme za utakmicu sigurno da bi rezultat bio bolji. Ipak, teško je uvijek imati fokus u svakoj utakmici. Mnogo faktora utiče na te stvari.

Kako komentarišeš izbor Dušana Bajevića za selektora? Da li te kontaktirao on ili njegovi pomoćnici?

“Novi selektor je iskusan, radio je u mnogo klubova i imao sjajnu karijeru. Njega u fudbalu ništa ne može iznenaditi. Siguran sam da ima situaciju pod kontrolom i da zna šta želi od nas. To će nam sigurno reći na okupljanju. Čuo sam se sa selektorom. Poslao nam je mail, a nakon toga sam se čuo sa Zvjezdanom Misimovićem i Rusmirom Cvikom. Selektor je u kontaktu sa svima nama i mislim da radi sjajan posao i da ćemo spremni dočekati baraž.”

Reprzentacija još uvijek nema trenera golmana. Koliko je bitna ta funkcija u reprezentaciji i koga bi ti volio na tom mjestu?

“Trener golmana mora da doprinosi timu kao i ostali članovi stručnog štaba. Jedno bez drugog ne može nikako. Bitno je da imamo dobrog trenera golmana koji će nas spremiti fizičk i psihički za baraž. Nadam se da će novi trener golmana biti uskoro izabran.

Bitno je da odemo na EURO 2020

Bajević je na slatkim mukama oko izbora golamna i najavio je da će vratiti Begovića u reprezentaciju. Neki smatraju da je važnije da golman redovno brani, drugi da je u jačoj ligi? Očekuješ li da ćeš braniti u baražu?

“Mislim da u godinama u kakvim smo Asmir i ja najvažnije je da smo zdravi. Što se tiče utakmica, obojica smo ih mnogo odigrali, tako da nema tu nikakvih stvari koje nas mogu iznenaditi. Moramo biti fokurisani i trenirati svaki dan. Najmanje je važno ko će braniti. Najbitnije je da napravimo rezultat i da svi zajedno sa navijačima zajedno slavimo. Ko god stane na gol, sigurno da će dati svoj makismum.”

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here