David Alaba kreće u svoju drugu sezonu u Real Madridu. Prvu je završio na izvanredan način, osvojivši evropsku Ligu prvaka, špansku La Ligu i španski Superkup.

Austrijski defanzivac (30) mašina je za pobjede, nogometaš kojeg obožavaju navijači Reala zbog njegove impresivne prve sezone i historijske slike proslave pobjede nakon velikog povratka protiv francuskog Paris Saint Germaina u Ligi prvaka.

Alaba bi mogao osvojiti još jedan naslov s Realom za mjesec, jer će se “Kraljevski klub” boriti za UEFA Superkup 10. avgusta protiv pobjednika Evropske lige, njemačkog Eintrachta iz Frankfurta.

Utakmica će se odigrati u finskom Helsinkiju, gdje će Alaba pokušati osvojiti svoj treći Superkup nakon što dva s njemačkim Bayern Munchenom.

Alabina kolekcija titula je impresivna, jer je napustio Njemačku sa 27 naslova, podigavši ​​svoj broj trofeja na 30 u Madridu. On nije član Reala s najviše osvojenih naslova, ali je igrač koji je osvojio barem jedan trofej najviše sezona zaredom.

U sezoni 2020/2021., u kojoj je Real prvi put nakon 2010. ostao bez trofeja, austrijski bek osvojio je svoj posljednji naslov njemačke Bundeslige, kao i njemački Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Sezona 2011/2012. bila je posljednja u kojoj su Bavarci ostali praznih ruku. Od tada, Bayern nije završio sezonu bez naslova, što ih čini klubom s najdužim nizom osvajanja titula svih vremena.

Alaba je osvajao naslov prvaka svake sezone od 2013., a ovogodišnji Realov bio je deseti uzastopni za Alabu, koji je prethodno osvojio devet uzastopnih naslova s ​​Bayernom.

(raport)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here