Fudbalski savez RS je objavio saopštenje na svojoj zvaničnoj stranici koje vam prenosimo u cijelosti:

“Dana, 13.12.2019. godine zaprimili smo Zaključak Republičke uprave za inspekcijske poslove kojim se po Rješenju istog zabranjuje obavljanje djelatnosti Fudbalskom savezu Republike Srpske koji je osnovan 1992. godine.

Podsjećanja radi, Fudbalski savez Republike Srpske najveći je sportski strukovni savez u Republici Srpskoj sa oko 380 registrovanih klubova u kojima se nalazi oko 18.500 registrovanih fudbalera i fudbalerki, mladih ljudi, sportista.

Pored fudbalera i fudbalerki, u klubovima se nalaze i treneri, članovi uprava i ostala zaposlena lica, što bezmalo daje oko 30.000 ljudi uključenih u bavljenje fudbalom na teritoriji Republike Srpske.

Također, u okvirima Saveza djeluje sedam Područnih fudbalskih saveza na regionalnom principu, te petnaest Opštinskih-Gradskih fudbalskih saveza koji rukovode svojim takmičenjima i u kojima je ukupno zaposleno oko 30 lica.

Na naprijed opisani način donošenjem Zaključka Republičke uprave za inspekcijske poslove izvršena je zabrana obavljanja djelatnosti Fudbalskom savezu Republike Srpske, kao i njenim članicama Područnim – Gradskim – Opštinskim fudbalskim savezima, odnosno klubovima kao učesnicima takmičenja u organizaciji Fudbalskog saveza Republike Srpske i njegovih članica odnosno na ovakav način prestala su sva tekuća takmičenja u kojima učestvuju naprijed navedeni, odnosno sva fudbalska dešavanja u okvirima i nadležnostima Fudbalskog saveza Republike Srpske i njegovih članica.

Ne želeći da postupamo suprotno odredbama državnih institucija, postupićemo po obavezama datim u predmetnom Zaključku, te ostvarivati svoja prava putem pravosudnih institucija, uz naznaku, da smo o svemu navedenom obavijestili FS BiH, FIFA i UEFA”, stoji u saopštenju FS RS.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here