Izet Hajrović ostat će u Dinamu iz Zagreba do decembra 2021. godine.

On sa klubom iz Zagreba nije produžio ugovor, već mu je aktivirana klauzula, što je potvrdio u razgovoru za Sportske novosti.

“Nisam potpisao nikakav novi ugovor, samo se aktivirala klauzula. Još prije ljetne pauze su mi u klubu rekli da bi voljeli aktivirati tu klauzulu. Ja sam naravno bio za, i eto, to je bilo to. Svi znaju da sam sretan u Dinamu, da mi je ovdje lijepo. Postao sam i ljubimac navijača i to mi je posebno drago”, rekao je Hajrović.

Hajrović kaže kako je zadovoljan proteklom sezonom, koja je za njega bila jedna od najboljih u karijeri.

“Kada sam došao u Dinamo hvatao sam formu, a prošla sezona za mene je bila jedna od najboljih u karijeri. Ove godine ću se truditi da bude još bolja, želim pokazati još više nego prošle sezone”.

Dotakao se i reprezentacije BiH, u koju nije pozivan dok je selektor Robert Prosinečki.

“Mene iz bosanskohercegovačkog saveza niko nije zvao. Tako da ništa ne mogu kazati na tu temu. Gledao sam svaku utakmicu iako do sada nisam bio pozivan. Možda je bio drugačije zamišljen početak evropskih kvalifikacija. Ali postoji šansa za prolazak na EURO. Prosinečki i njegov stručni štab znaju šta treba. Svojoj reprezentaciji želim sve najbolje”, zaključio je Hajrović.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here