Senijad Ibričić za reprezentaciju BiH upisao je 44 nastupa i postigao 4 pogotka, a od reprezentativnog dresa oprostio se nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine.

Od svih igrača naše reprezentacije jedino Senijad Ibričić nije dobio ni minute za igru. Nedavno kada je gostovao u podcastu Opsajd izjavio je da nije igrao, jer su mu traženi novci, a onda se je oglasio tadašnji selektor Safet Sušić i izjavio da on nije znao da Ibričić nije dobio priliku za igru. Što je svakako apsurdno, sramotno i smiješno, zamislite trener ste i nemate pojma koji igrač vam igra.

Međutim Senijad Ibričić u svakom klubu u kojem je igrao postao je ljubimac navijača, isto tako i vjernih navijača reprezentacije, pa ima jedna priča koja se je desila u Brazilu i prenosimo je u cjelosti, a ona je najbolji dokaz kakav je Ibričić kao čovjek.

“Gospodin čovjek na terenu i izvan terena. Kad smo bili u Brazilu našao je malo vremena i za nas…..poslije bi nam poklonio 6 ulaznica za utakmicu na Svjetskom prvenstvu. Naravno mi smo imali ulaznice ali te što nam je on poklonio mi smo podijelili običnim Brazilcima koji nisu mogli vjerovati da ti neko pokloni ulaznice za utakmicu na Svjetskom prvenstvu. U svakom slučaju velika gesta”, izjavio je jedan ponosni navijač BiH.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here