Jose Mourinho, koji je donedavno sjedio na klupi Manchester Uniteda, komentarisao je ispadanje Uniteda u četvrtfinalu Lige prvaka od Barcelone.

“United pravi mnogo grešaka, odbrana je bila grozna u drugoj utakmici. U prvoj je United igrao dobro u veznom redu, ali su u uzvratu pokušali nešto drugačiju igru s Jessejem Lingardom iza napadača. U defanzivi je ostao samo Fred, a to je pozicija gdje je Messi najjači. Jednostavno si mrtav kad on dobije tu loptu. Nikad nisam volio igrati s jednim čovjekom na Messiju. Njemu je potreban ‘kavez’ da bi ga zaustavio.
Barcelona je Barcelona. Bolja su ekipa od Manchester Uniteda, ima bolje nogometaše i smatram da je sasvim normalno što je prošla dalje”, kazao je Jose Mourinho.

Portugalski trener komentarisao je i ispadanje Juventusa od Ajaxa.

“Sjećam se da smo pobijedili Ajax u finalu Europa lige jakom fizičkom igrom. Jednostavno, nismo im dopustili da se razigraju jer su onda vrlo opasni. To je upravo dozvolio Juventus i rekao bih da nije imao ni prevelikog poštovanja prema Ajaxu, potcijenio ga je, a to mu se na kraju obilo o glavu”, rekao je Mourinho.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here