Hasanova zadnja riječ bila je prijateljski duel protiv Francuske na stadionu Asim Ferhatović Hase. Zašto je Hasan ostao u svlačionici i zašto nakon toga više nikad nije obukao dres reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Hasanovi saigrača koji su igrali tu utakmicu, šaputali su da je Hasan sa Barbarezom, ali i selektorom Sliškovićem imao težak okršaj.

Kada se osjetio suvišnim, spremio je kofere i napustio stadion i prije kraja meča. Nije se razbacivao izjavama, ali svi su znali i šutjeli.

Znaju i pamte da su na Hasanu godinama mnogi selektori gradili autoritet, mnoge patriote od nogometaša istresali gače. Počelo je od Mušovića, nastavilo se preko Hadžibegića, pa do Sliškovića. Sjetimo se njegovog debija za repku ,momak koji igra u bundesligi čeka šansu, a neki anonimusi imaju prednost i to je tako išlo dok Hasan Salihamidžić nije rekao, dosta.

Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali je činjenica da Bosna i Hercegovina nije imala uspješnijeg igrača od Salihamidžića. Jedino su on i Elvir Baljić s Realom osvojili pokal Lige prvaka. Niko više!

Bez obzira mrzili ga ili voljeli, istinskim patriotama Bosancima i Hercegovcima bilo je drago vidjeti ga utorkom i srijedom kako ruši Real, Arsenal, Manchester.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here