Slovan iz Bratislave je po 26. put postao prvak Slovačke i to četiri kola prije kraja prvenstva nakon što su u gostima bili bolji od Žiline 3:2.

Slovan je došao u vodstvo već u petoj minuti susreta, a strijelac je bio odbrambeni igrač 25-godišnji Kenan Bajrić, dok je Alen Mustafić asistirao za treći pogodak. Mustafić igra za Slovan kao posuđen igrač Sarajeva.

Četiri kola prije kraja  Slovačke Fortuna lige, Slovan iz Bratislave ima nedostižnih 61 bod, dok Žilina na drugom mjestu ima 48 bodova.

Slovan iz Bratislave je drugi put zaredom prvak Slovačke, a mi smo kontaktirali standarnog odbrambenog igrača Slovana iz Bratislave i našeg potencijalnog reprezentativca Kenana Bajrića koji je sa zadovoljstvom pristao na razgovor za naš portal bhlopta.com.

“Utisci su zaista super, dva puta zaredom prvaci smo u Slovačkoj i nakon ovakve teške i čudne sezone stvarno sam veseo da nam je uspjelo na kraju”, govori  Bajrić za bhlopta.com.

U prvoj utakmici polufinala Kupa Slovačke ekipa Slovana je u susretu sa Z. Morec upisala pobjedu od  4:1 i u utorak ih očekuje povratna utakmica.

“Nas zanima samo da pobjedimo u Kupu i ništa drugo. Na drugoj utakmici moramo samo lagano da je privedemo do kraja, a u finalu pametno  da uzmemo duplu krunu”, optimističan je Bajrić.

U Slovan je Kenan Bajrić došao prije dvije godine iz Olimpije sa kojom je bio dva puta prvak Slovenije i to u sezoni 2015/2016 i 2017/2018. Dok je u dresu Slovana bio prvak u sezoni 2018/2019 i 2019/2020, a 2017/2018 sa Slovanom je osvojio i Kup Slovačke. Svojim igrama u Slovačkoj je zadovoljan i smatra da se tamo igra kvalitetan nogomet.

“Slovan uvijek igra dominantan nogomet, igra se brzo, jako, snažno, ima dosta kvalitetnih igrača. Ja sam zadovoljan, ali kako kažu uvijek može bolje.”

Kenan Bajrić je rođen u Ljubljani, gdje je napravio svoje prve nogometne korake u klubu Interblock, da bi kasnije postao član Olimpije. Ugovor  sa Slovanom ima još dvije godine.

“Ne razmišljam puno o budućnosti  fokusiran sam sad na Slovan, a naravno da želim ako bude prilike opet otići stepenicu više. “

Bajrić je igrao za omladinske selekcije Slovenije, porijeklom je iz Cazina, tako da ima pravo nastupa i za reprezentaciju BiH, međutim kaže da ga još niko nije kontaktirao iz Nogometnog saveza BiH.

“Niko me nikada nije kontaktirao iz Bosne i Hercegovine”, kratko je odgovorio Bajrić.

Za kraj našeg razgovora rekli smo Bajriću da ga pojedini mediji u BiH porede sa Spahićem, jer svojom igrom i borbenošću na terenu mnogo podsjeća na bivšeg kapitena Zmajeva.

“Teško da može ko da se poredi sa bivšim kapitenom BiH ali mi je drago čuti takve pohvale, da me uporede sa jednim takvim igračem«, rekao je Bajrić na kraju razgovora za bhlopta.com

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here