Pobjeda Khabiba Nurmagomedova nad Justinom Gaethjeom nije iznenadila nikoga, ali njegova objava nakon borbe da završava karijeru šokirala je sve.

To važi i za Khabibovog trenera Javiera Mendeza koji nije ni slutio da će ovo biti posljednji meč u kojem će voditi Nurmagomedova.

Mendez je u izjavi za američke medije rekao da je bio šokiran dok je Khabib govorio da mu je ovo posljednji meč u karijeri.

“Saznao sam to onog trenutka kad je davao izjavu nakon borbe. Vilica mi je pala na pod i pitao sam sam sebe štose to upravo događa. Khabib je odradio najbolje pokeraško lice na svijetu. Nijednom nije spomenuo ništa slično, niti sam ja spominjao njegovog oca jer nisam htio da pokrećem tu temu i učinim ga tužnim”, rekao je Mendez i dodao:

“Sve to bio je jedan veliki šok za mene. U početku sam sebi rekao da je to očev plan, u redu. Ali, onda je rekao kako je to majčin plan. Ona nije htjela da se on više bori bez svog oca i on je poslušao. Znate, imam veliko poštovanje zbog te odluke”, istakao je Mendez.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here