NK Ključ
NK Ključ

Igrači NK Ključ koji se takmiče u kantonalnoj ligi USK pripremaju se za narednu sezonu, a prvu utakmicu odigrat će na svom terenu 31. avgusta protiv ekipe Bratstva iz Bosanske Krupe.

Uprava NK Ključ je odlučila da se krene u izgradnju i pokrivanju tribina na stadionu, a radovi bi trebali početi uskoro. Radove će izvoditi firma Eurostil iz Ključa, vrijednost projekta je 40. 000 KM a sredstva je odobrila Opčina Ključ.

NK Ključ je ponos Ključa i Krajine, dali su nekoliko reprezentativaca iako igraju u kantonalnoj ligi, a na stadionu “Pod Lubicom” svoje prve nogometne korake je napravio i naš reprezentativac Elvir Koljić.

Svakim danom klub broji sve više članova, trenutno je učljanjeno preko 500 osoba, a svi koji su zaintersovani mogu se učlaniti i tako pomoći ovome Krajiškom klubu koji će za četiri godine proslaviti 100 godina postajanja kluba.

U klubu se radi vrlo ozbiljno, jedan su od rijetkih kantonalnih klubova koji imaju i svoj portal nk-kljuc.com kao i stranice na društvenim mrežama Facebook i Instagram. Predsjednik kluba je Amer Hajdarović za kojeg mnogi Ključani tvrde da živi 24 sata za klub i ne štedi se ni malo kada je u pitanju rad kluba.

Ključ ima i svoju mnogobrojnu dijasporu, koji na razne načine pomažu donacijama klubu, na šta su u upravi kluba posebno ponosni i zahvalni svima koji na razne načine žele pomoći klubu, pred kojim je nadamo se svjetlija budučnost.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here