Jednu od posljednjih provjera prije polaska u Tursku, fudbaleri Veleža će imati utorak protiv Željezničara, ekipe koja se već godina tradicionalno priprema u Hercegovini. Otkrit će ta utakmica možda nešto više nego je to pokazao poraz od Tuzla Cityja (0:1), dijelom i zbog činjenice da su Plavi već standardni zimski sparing partner, prenosi Dnevni.ba. 

I prošle godine u ovo vrijeme Velež i Željezničar igrali su kontrolnu utakmicu – bilo je to 21. januara, završilo je pobjedom Rođenih 2:1. Strijelci u tom susretu za Velež su bili Hasanović i Cvijanović, koji su i dalje tu u postavi Rođenih, kao važne karike. Hasanović se polako vraća nakon povrede, dok je Cvijanović potpisao  novi ugovor do juna 2023. godine.

Željezničar je odigrao nešto više kontrolnih utakmica, igrao je uglavnom protiv niželigaša, pa će za njih upravo susret protiv Veleža biti prava provjera trenutne snage. Što se tiče Veleža, u susretu kontra Tuzla Cityja, Dudić je na terenu kroz dva poluvremena imao 23 igrača, a kako je već od sljedeće utakmice najavio mogućnost reduciranja broja igrača koji će dobiti priliku, za očekivati da je da će svi oni koji zaigraju ponuditi više nego što smo to vidjeli u susretu protiv Tuzla Cityja.

– Mi svakako očekujemo da budemo bolji nego do sada, da idemo još prema naprijed. Umnogome će to ovisiti i o pojačanjima koja će doći u nadolazećem periodu, ali kako god bude, mi ćemo dati sve od sebe da to bude bolje nego u jesenjem dijelu prvenstva, rekao je pomoćni trener Mustafa Kodro.

– Moram naglasiti da su igrači na pripreme stigli u optimalnom stanju pa smo odmah mogli početi raditi bez problema – po predviđenom programu. Što se tiče kadra, znate da je bilo odlazaka, a što se tiče dolazaka… u skorijem periodu očekujemo pojačanja na prioritetnim pozicijama stopera i napadača. Nadam se da ćemo se što prije početi uigravati u punom sastavu, zaključio je Kodro.  

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here