Nekadašnji reprezentativac BiH a kasnije i selektor reprezentacije Meho Kodro u razgovoru za “Mundo Deportivo” rekao je šta misli o transferu Miralema Pjanića u Barcelonu.

Meho Kodro je jedini Bosanac koji je ikada zaigrao za Barcelonu.

“Posljednjih godina su me mnogi pitali o Pjaniću i mogućnosti da se uklopi u sistem Barcelone. To mi se čini moguće. On može unaprijediti igru Barce. Dobro ga poznajem i moje mišljenje je dati dodatni plus Barceloni”, rekao je Kodro.

Na pitanje koju bi poziciju Pjanić igrao ako dođe u Barcu, Kodro kaže:

“To je ključno pitanje. Miralem može pokriti više pozicija u veznom redu. Mislim da bi se najbolje snašao na poziciji koju trenutno igra Busquets ili možda uz njega. On je najbolji kada je malo povučeniji i tada diktira tempo igre. Može igrati i iza napadača, tako je nešto bilo u Romi. Ipak, moje mišljenje je da mu najviše odgovara pozicija kada je u prilici da kreira napade. Barca ima mnogo sjajnih igrača, ali Miralem je drugačiji od njih jer igra veoma dobro pod pritiskom i može poslati fantastičan pas sa preko 40 metara.”

Mediji pišu i da će brazilski fudbaler Arthur iz Barcelone preći u Juventus kao zamjena za Miralema, ali Kodro misli da bi Pjanić i Arthur mogli zajedno igrati u veznom redu Barcelone.

“Riječ je o dvojici igrača koji su veoma slični, ali su u nekim segmentima različiti. Mislim da bi Arthur i Pjanić mogli igrati u tandemu. Barca će sa Pjanićem imati više alternativa. On je u najboljim godinama i vrhunski je profesionalac. Sigurno da može igrati još tri ili četiri godine na visokom nivou”, ističe nekadašnji fudbaler Barcelone i dodaje da bi volio vidjeti još jednog Bosanca u Barceloni:

“Volio bih vidjeti još jednog Bosanca u Barci. Naravno da ne bih imao ništa protiv da to bude Pjanić. On je igrač čije igre pratim od njegove 18. godine.”

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here