vlatko glavas
vlatko glavas

Prvi kapiten naše nogometne reprezentacije i jedan od najvećih patriota naše zemlje, Vlatko Glavaš duboko se je urezao u srca naše reprezentacije i svih onih koji vole Bosnu i Hercegovinu.

Na društvenim mrežama jedan od navijača ispod fotografije Vlatka Glavaša napisao je komentar, koji možda i najbolje opisuje vječnog kapitena naše nogometne reprezentacije, a on glasi;

“U djetinstvu je bio jedan od onih koji pozdravljaju svakog komšiju, sa svim dječacima se igra i niko mu ne smeta. Kada ga majka pozove, uvijek je ostavljao igru i otišao poslušati majčinu zapovjed. I dok su svi ostali ostajali da se igraju,on bi brzo završio moralnu obavezu i brzo se vraćao sa riječima “jedna je majka”. Godinama kasnije, svojim ponašanjem i dosljednošću isklesao je sebe u čovjeka, neiskvarenog i plemenitog.
I dok bi na adresu Fortune iz Dizeldorfa stigao dopis iz Sarajeva, onog Sarajeva koji još nije ustao i stao na svoje noge, nego još uvijek leži na aparatima i oporavlja se, dečko iz Bugojna bi se uvijek obradovao takvom dopisu i vrlo brzo bi spakovao stvari i bio spreman za put na izvršenje moralne obaveze. Po povratku u Dizeldorf, nerijetko i preumoran, moru stranaca koji već treniraju bi se obratio riječima “jedna je domovina, za nju valja i ginuti”. Vlatko Glavaš, kapiten teškog vremena.”

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here