Američka košarkaška zvijezda LeBron James odgovorio je Zlatanu Ibrahimoviću nakon što ga je švedski fudbaler kritikovao zbog njegovog političkog aktivizma, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ibrahimović je u četvrtak poručio Amerikancu da bi se trebao baviti sportom i ne miješati se previše u politiku.

  • On radi fenomenalne stvari u svome sportu, ali ne volim kada ljudi dosegnu takav status i onda pričaju o politici. Radi ono u čemu si dobar. Ja igram fudbal jer sam najbolji u tome. Da sam političar, bavio bih se politikom”, kazao je Ibrahimović.

James mu je brzo odgovorio putem videa, poručujući da nikada neće ignorisati nepravdu koja se dešava ljudima.

  • Nikada neću šutjeti na nepravdu i kad vidim da su stvari pogrešne. Sve te stvari o kojima govorim, društvenoj nejednakosti, nepravdi, rasizmu i ostalim starima koje se događaju našoj zajednici, govorim jer sam i sam bio dio te zajednice i gledao sam šta se događa. Moramo podići naš glas”, rekao je američki košarkaš te dodao:
  • Ja sam njihov glas. Ne upozoravam samo na nepravdu u mojoj zajednici nego i na nepravdu diljem svijeta. Nema šanse da se mogu samo držati sporta”.

Potom je Ibrahimovića podsjetio na ranije izjave švedskog napadača o pitanju rasizma.

  • Smiješno je da je to rekao, jer ako se ne varam 2018. godine je pričao o lošem iskustvu u Švedskoj. Govorio je o istim stvarima i šta mu se događalo zbog prezimena koje nosi i rasizmu koji je osjećao dok je bio na terenu. Jako mnogo znam o tim stvarima tako da nisam čovjek kojeg treba napadati jer samo radim svoju zadaću”, kazao je James.

(hayat.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here