Član Real Madrida i reprezentativac Hrvatske Luka Modrić, u svojoj autobiografiji ”Moja igra” prisjetio se i svog početka u seniorskoj ekipi Dinama.

Nakon dvije pozajmice, u Zrinjskom i Interu iz Zaprešića, u zimu 2005. godine Dinamo je odlučio da ga vrati iz ”Diva iz predgrađa” kako bi u katastrofalnoj sezoni Modrih počeo da stvara ekipu za novu sezonu.

Poslije te tmurne polusezone, kada nisu izborili ni Evropu, na ljeto je na mjesto trenera imenovan Josip Kuže, a Dinamo je krenuo da pravi jednu novu ekipu oko Luke Modrića. Iz tog ljeta, u vječnom sjećanju Luki Modriću ostaće i prijateljska utakmica protiv sarajevskog Željezničara kada je Edin Mujčin na oproštaju simbolično predao desetku Luki Modriću.

– U Dinamu su uslijedile promjene. Za trenera je imenovan Josip Kuže. Slagala se nova momčad i pred početak priprema razmišljao sam uveliko kako je najvažnije nametnuti se za prvu postavu. Već se tada uveliko pisalo kako će se novi Dinamo graditi oko mene, te da ću postati vođa momčadi. Dobio sam i omiljenu desetku na dresu. Taj, za mene, simbolični dan dogodio se prilikom oproštaja Edina Mujčina, 16. srpnja 2005. Igrali smo završnu pripremnu utakmicu protiv sarajevskog Željezničara. Edin, koji je bio odličan igrač, je izašao u 10. minutu. Kada sam ulazio, predao mi je dres sa brojem 10 i poželio sve najbolje u nastavku karijere, napisao je Luka Modrić u svojoj autobiografiji ”Moja igra”.

Edin Mujčin je u reprezentativnom dresu BiH upisao 25. nastupa i postigao jedan pogodak.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here