Veznjak hrvatske reprezentacije i Real Madrida, Luka Modrić intervjuu za The Guardian prisjetio se ratnog djetinjstva u Zatonu Obrovačkom. Modrićevu autobiografiju nedavno je u engleskom prijevodu izdao Bloomsbury Sport.

Modrić je govorio o odrastanju i iskustvu doživljaja rata, smrti djeda, ali i o hrvatskoj reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine te o odgovornosti koju osjeća kada nastupa u nacionalnom dresu.

“U tim godinama jednostavno ne možete pojmiti zašto se sve te stvari oko vas događaju, razumijete?”, kaže Modrić. “Ne možete biti svjesni svega, jer vas vaš otac pokušava zaštiti. Znali su da se nešto sprema. I vama je jasno da se nešto događa jer su vaši roditelji zabrinuti, ali kada ste dijete ne možete te stvari razumjeti.”

Ubojstvo svog djeda Modrić opisuje kao “tragičan trenutak” i dodaje kako ratovi nikada nisu nikome donijeli ništa dobro.

“Sjećam se da me otac zamolio da ga poljubim dok je ležao u lijesu. Ono što mu se dogodili je jednim dijelom samo dio mog sjećanja, drugim obiteljske priče. Imam tu uspomenu, ali i uspomene toga koliko sam s njim puno vremena provodio”, kaže Modrić.

Modrić se u intervjuu prisjetio i kako je u izbjeglištvu s prijateljima igrao nogomet na parkiralištu ispred zadarskog hotela Kolovare i gledanja polufinala Svjetskog prvenstva 1998. godine.

“Voli bih da je moj djed živ i da može vidjeti sve što sam postigao u nogometu i životu”, govori na kraju. “Žao mi je što nije s nama, ali stvari su takve kakve jesu. Ne osjećam mržnju prema nikome. Morate ići naprijed.”

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here