Svi se sjećaju dobro još perioda dok je proslavljeni bh. stručnjak, Vahid Halilhodžić, vodio Dinamo i način na koji je otišao iz kluba.

Mamić i Halilhodžić su se žestoko posvađali, pale su teške riječi i psovke, a sve je završeno čuvenom press konferencijom na kojoj su Halilhodžić i Mamić dali potpuno drugačije verzije onoga što se dogodilo.

Sada, Mamić očigledno ne bi imao ništa protiv da Vaha ponovo preuzme Dinamo Zagreb.

.Volio bih da se i Vaha vrati, ali on ima enormnu plaću u Maroku, dva-tri miliona eura, teško da bi to ostavio…Bišćan, Oreščanin, Tomić, Kopić, sve su to dobri teneri, ali mi želimo trenera ‘teškaša’ što Kovač i Halilhodžić svakako jesu…”, rekao je Mamić. 

On je potom dodao i šta je zamjerio Nenadu Bjelici.

“Osobno sam želio da Kek dođe u GNK Dinamo Zagreb, žao mi je što se to neće desiti, ali ništa mu ne zamjeram. Kek se gospodski zahvalio jer ne želi napustiti kormilo svoje reprezentacije…Momčad Dinama trenutno nije fizički spremna, ja sam sad u svojim godinama spremniji od svakog igrača Dinama!…Mi smo sa Bjelicom bili zadovoljni, on će ostat zlatnim slovima upisan u povijest kluba, no, zamjeram mu što je u trenutku prekida treninga zbog koronakrize ‘zbrisao’ na mjesec dana u Austriju. Kapetan ne napušta svoj brod. Onda, kad smo donijeli odluku o smanjenju plaća, on se ne javi osobno, nego preko odvjetnika Kasala iz Splita, koji je usput odvjetnik HNK Hajduk Split i pismenim putem nam prijeti ovrhom…Nama nije ostalo ništa drugo nego da mu se zahvalimo kao treneru”, objasnio je Mamić. 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here