Marjan Mijajlović čovjek kojeg smo upamtili po emotivnim prijenosima brojnih nogometnih utakmica. Ipak najviše ga pamtimo po utakmici u Genku, kada je reprezentacija BiH savladala Belgiju 4:2. Tada je nogometna reprezentacija BiH dobila nadimak ”Zmajevi”, a Edin Dežko – ”Dijamant”. Pomenuti komentator je kasnije i Vedada Ibiševića nazvao je ”Vedator”. 

U nedavnom razgovoru za life.ba Marjan Mijajlović otkrio je koju utakmicu posebno pamti.

Bilo je mnogo važnih pobjeda, ali uvijek naglašavam do volim onih 0:0 sa Grčkom u Atini. Zaboravljena utakmica kada je Gekas na prazan gol pogodio stativu. To je onaj dvoboj kada se vodi rovovska borba, pa sam zato kasnije rekao da sam se osjećao kao da sam bio u rovu. Obično se pamte pobjede, ali ja pamtim taj remi. Da budemo realni, i ona utakmica u Litvaniji je bila preteška za igru i komentarisanje. Oteglo se ono bilo dok je Vedad zabio gol. Mislio sam da ćemo tada puno lakše pobijediti. Sjećate se da sam tada najavio gol u akciji kada je i bio. Već u sljedećem ciklusu nakon Mundijala upali smo u letargiju. No, nisam ja trener, gledam samo navijački.

A po čemu pamtite utakmicu u Genku 2009. godine?

Sjećam se da sam odmah nakon meča rekao – ‘Što bih volio da uvijek bude ovakva utakmica’. Mislio sam da neko dobije nadimak. Tada se ”rodio” Dijamant, ali i Zmajevi. Sve je bio spontano. Također, i utakmica Sarajevo – Levski 2012. godine je imala veliki odjek kada je Said Husejinović postigao onaj spektakularan pogodak. Volio bih da je svaka nova utakmica, jedna nova priča. Radio sam i mečeve Željezničara protiv Maribora. Ipak, taj okršaj sa Levskim se pamti zbog trijumfa. Pauze u utakmici sam koristio da lansiram neke korisne informacije. Drago mi je da se i danas spominju ti dvoboji koji su pobudili dosta emocija. Navijači su poslije saznali da se ja razumijem u fudbal. Razgraničio bih emocije i znanje koje posjedujem. Genk je bio incijalana kapsla. Ostao je taj okršaj u narodu.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here