Poznati sportski komentator Marjan Mijajlović danas je donio jednu jako tešku odluku.

Čovjek koji je “stvorio” Zmajeve i kojeg je bh. nacija obožavala zbog ljubavi koju je uvijek pokazivao prema bh. sportistima i njenim reprezentacijama, sada je vidno razočaran najavio kako prestaje s komentarisanjem utakmica.

“Ja sam se odjavio danas od komentarisanja i sve je ok. Ali, za kraj svega neka neko pročita kolumnu Dežulovića koja se zove Zmaj od Bosne iz 2009. A ovi sretnici čaršijski u manjini što su me kao neke kolege iza leđa zvali Vlah neka se pogledaju u ogledalo. Vlah im je dao nadimak repki kad oni nisu znali ništa i ne znaju ni danas. Nikad više neću komentarisat tekme, ali da se zna da ima i ljudi u Bosni koji joj ne žele dobro. Zbog ljubavi prema Bosni sam sve izgubio, ali ok, moja odluka. Budite sretni nema me za mikrofonom nikad više”, poručio je Mijajlović.

Mijajlović je sa mnogo emocija vodio utakmice reprezentacije BiH, ali i utakmice bh. klubova u evropskim takmičenjima.

On je uostalom Edinu Džeki dao nadimak Dijamant, Vedadu Ibiševiću Plavookoi bombarder, navijači Sarajeva ga vole zbog načina na koji je komentarisao duele bordo tima u Evropi prije nekoliko godina (posebno se svi sjećaju duela sa Levskim), a u posljednje vrijeme sa dosta emocija je komentarisao mečeve Veleža u Evropi.

Posao sportskog novinara i komentatora najprije je obavljao u Beogradu radeći za Sportklub, a po dolasku u BiH bio je komentator na nekoliko televizija kao što su Hayat, FACE i Federalna.

Vjerujemo da je Marjanova odluka da prestane s komentarisanjem ishitrena i da ćemo njegov glas ipak ponovo slušati u narednim godinama, pa možda i kada opet njegovi Zmajevi budu u modi…

(sportsport)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here