Conor McGregor je irski profesionalni MMA borac, profesionalni bokser i jedna od najvećih zvijezda modernih borbenih sportova. Međutim, Conor nije uvijek bio mega-poznata zvijezda. Njegova priča je istinski inspirativna, te je Conor nadmašio nezaposlenost i teške životne uvjete, te postao prvak UFC-a.

Drugačiji pristup ugljikohidratima

Conor McGregor je profesionalni sportista, te zbog toga treba i jesti kao jedan. Ne samo zbog estetike, već i radi preformansi koje će pokazati u ringu. Zanimljivo je da Conor nije veliki obožavatelj zrnatih ugljikohidrata. Umjesto tjestenine, on ugljikohidrate radije dobiva iz hrane poput voća i krompira. Bundeva je još jedan od njegovih omiljenih ugljikohidrata, kada ne jede voće. On uvijek jede piletinu, losos, odrezak i puno kvalitetnog zelenila.

View this post on Instagram

11 days ☘️ @mcgregorfast

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on

Ljubav prema kafi

Za doručak bira omlet od jaja i kafu Americano. On je u svijetu sporta postao sinonim za ljubav prema kafi, te ga nije nimalo neobično vidjeti u sportskom odijelu sa kafom u ruci.

Proteini

Conor razumije važnost proteina za održavanje njegove snažne figure. Kad ne može konzumirati nemasno meso, često konzumira proteinske shake-ove koji mu pomažu u oporavku. Hidratacija je također ključni aspekt njegove ishrane, te borac tvrdi da svaki dan započinje s adekvatnom hidratacijom. Njegova omiljena pića su obična voda ili kokosova voda, naravno, pored kafe.

Trening

Većina Conorovih treninga se temelji na savladavanju različitih disciplina. Njegovo glavno oružje je agresivna mješavina boksa s tradicionalnim karateom, ali također trenira i grappling. Osim što je danas jedan od najboljih MMA boraca na planeti, McGregor također ima i smeđi pojas u Jiu-Jitsuu pod vodstvom trenera Johna Kavanagha.

View this post on Instagram

Iron and platinum @mcgregorfast

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on

Kamp

Za vrijeme natjecanja McGregor ulazi u režim treninga koji se naziva kampom. Ovdje trenira gotovo svaki dan, često i po dva puta dnevno, kako bi pripremio svoje tijelo za bitku. Kampovi mogu biti teški za borce, jer oni često gube kilograme tokom ovog procesa. Svakodnevni treninzi u kombinaciji s niskokaloričnom dijetom nisu uvijek zabavni, ali teška vremena uvijek otkriju najveće prvake!

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here