Haris Medunjanin
Haris Medunjanin

Zvanična stranica Nogometnog saveza Amerike objavila je tekst o našem Harisu Medunjaninu, koji sjajno igra za Phidaelphiu Unione.

Harisa Medunjanina su u tekstu izuzetno nahvalili njegov trener i saigrači uvrstivši ga među 11 najboljih igrača lige u kojoj igraju Ibrahimović i slične zvijezde.

Izazvalo je to reakcije stotina naših fanova i čitatelja koji su poručili kako Harisa Medunjanina ponovo žele u reprezentaciji. Dovoljno da Reprezentacija.ba kontaktira Harisa koji je nakon razgovora o američkom fudbalu vrlo kratko rekao šta misli o reprezentaciji BiH.

“Nemam oko reprezentacije šta puno pričati. Selektoru poručujem da želim pomoći BiH da ode na Euro 2020. Kada se vidimo u Sarajevu? Pa što se mene tiče u oktobru na okupljanju reprezentacije BiH. Spreman sam, ali ne moram ni igrati, ako je potrebno samo ću biti tu kao dio tima da pomognem ekipi.” rekao je ekskluzivno za Reprezentacija.ba Haris Medunjanin.

Saigrači iz reprezentacije bili su presretni što su sarađivali sa Medunjaninom i gotovo su tada na svojim internet profilima objavili fotografiju sa Harisom.

Već u narednim utakmicama je brzo pao u drugi plan i protiv Senegala i Bugarske igrao po 30 i 45 minuta, nakon čega se odlučio oprostiti od reprezentacije.

Zanimljivo, Haris Medunjanin jedini je kapiten reprezentacije BiH podigao pehar, kada smo 2016. u Japanu osvojili Kirin Kup.

Za reprezentaciju BiH ukupno je odigrao 60 utakmica i postigao devet golova. Ne zna se koji je ljepši.

(Reprezentacija.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here