Kristijan Lovrić, napadač hrvatske Gorice, nije rođen u BiH, ali ima naše porijeklo i posljednjih dana se u pojedinim medijima pominje kao mogući novi reprezentativac BiH. Momak ne krije da bi igrao za BiH, uz napomenu, ako ga ne zove Hrvatska. 

Ozbiljan jer potencijal 25-godišnji Lovrić, to je moguće, jer ove sezone ga zaista ide, ali u poređenju recimo s Ermedinom Demirovićem, Lovrić je tek igrač sa margine. Obojica napadači, ali nama se očigledno konstatno servira priča o pojačanju iz Gorice, koji je uzgred “odbio spektakularne ponude” iz Kine.

Treba reći otvoreno, Lovrićevo pominjanje, najviše liči na ono što smo najmanje priželjkivali – menadžerske uplive. Na stranu što smo kao reprezentacija u rezervi, ali selektor Ivajlo Petev (Ivaylo) mu je došao na noge, pojedini mediji ga već grle, a nije baš prvi put da to gledamo.

Nekako se poklapa i priča o putu dolaska selektora, preko hrvatsko-bugarskih veza, pa je jasno zašto je bazen iz kojeg Petev planira crpiti igrače odmah pronađen u Hrvatskoj. Uostalom, i sam Lovrić je objasnio da je sve išlo preko njegovih agenata.

– Istina je, bilo je kontakata putem mojih zastupnika, ali vidjet ćemo što će se dogoditi u budućnosti. Čast je svakom nogometašu igrati za nacionalnu selekciju i kad bi poziv stigao, ozbiljno bih razmislio o tome – poručio je 25-godišnji igrač Gorice, prenijele su hrvatske “Sportske novosti”.

Bilo kako bilo, Lovrić ne bi trebao smetati nekome, ako stvarno može pomoći. Mnogo boljoj i jačoj hrvatskoj “takav fudbalski biser” očigledno za sada ne treba, a nama možda zatreba ako se njegovi, ali i naši “agenti” slože.

I treba dodati još jedno naše saznanje. Reprezentacija BiH je u ovoj fazi tek mamac za Hrvatsku. Prevashodni cilj agenata je pokušati Lovrića ugurati među “Vatrene”. Ako to ne prođe, valjat će mu i među “Zmajevima”. Lovrić je čini se manje bitan, ali bolno je saznanje da se od starta krenulo ovim putem.

(sport.avaz.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here