Lionel Messi faksom je obavijestio Barcelonu da ovog ljeta želi otići iz kluba u kojem je 20 godina. Tako se konkretizovalo ono o čemu dugo piše i govori, posljednji put prije šest dana. Tada je u javnost izašlo da je Messi to rekao Ronaldu Koemanu, novom treneru Barcelone, kada ga je ovaj došao posjetiti u njegov dom.

Katalonski mediji su objavili, a svi španski prenose, da je Messi prije tri dana zvao Pepa Guardiolu kako bi ga pitao želi li i može li mu City omogućiti utočište. Kao osobu od najvećeg povjerenja privatno i poslovno, obavijestio ga je o svojoj situaciji, razočaranosti i ogorčenosti Barcelonom te mu izrazio želju da pređe u Manchester City.

Messi želi opet sarađivati s Guardiolom, s kojim je u četiri godine u Barceloni (2008-12) osvojio tri španska i dva evropska naslova prvaka te dva kupa kralja. Pepa bi ispunjavanje Messijeve želje približilo osvajanju Lige prvaka, koju nikako ne uspijeva uzeti otkako je prije osam godina otišao iz Barcelone i od Messija.

Izvori koji otkrivaju da je Messi nazvao Guardiolu i pitao žele li ga on i City, navode da je slavni trener na to oduševljeno odgovorio pozitivno. Sada je na upravama klubova da dogovore realizaciju transfera, jer Barcelona više nema šanse nagovoriti Messija na ostanak, a City je uz PSG jedini klub koji si može priuštiti odštetu i platu za najboljeg fudbalera svijeta.

(sport1.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here