Veznjak Arsenala Mesut Özil smatra da pojedini ljudi već dvije godine pokušavaju da ga unište, a objasnio je i razlog zbog kojeg je odbio smanjenje plate u klubu.

“Moj stav je svima jasan, ovdje sam do posljednjeg dana našeg ugovora i dat ću sve od sebe za ovaj klub. Ja ću odlučiti kada ću otići, a ne neki drugi ljudi. Nisam potpisao na dvije ili tri godine, već na četiri, a to svi moraju da poštuju. Stvari se u posljednje vrijeme otežale, ali ja volim Arsenal, volim ljude koji dugo rade ovdje i one s kojima sam proveo puno vremena. Volim London i sve vezano za Arsenal.”

“Svi nogometaši, pa tako i ja, želimo uraditi nešto dobro. Međutim, svi mi trebamo puno više informacija i na mnoga naša pitanja nije bilo odgovora, a kao svi u ovoj situaciji, imao sam pravo znati sve detalje i shvatiti zašto se to dešava i gdje će novac otići.”

“To nije bilo fer, a posebno za mlađe igrače i zbog toga sam odbio smanjenje plate. Također, dobio sam bebu i imam porodicu u Turskoj i Njemačkoj prema kojoj imam obaveze, kao i prema svojim dobrotvornim organizacijama, a također sam i organizator novog projekta u Londonu koji će pomoći ljudima. Sve to radim iz srca, ne zbog popularnosti.”

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here