Juventus je več osigurao plasman u osminu finala Lige prvaka, a večeras će od 21,00 sati gostovati Bayeru u Leverkusenu, u okviru šestog kola grupe D Lige prvaka.

Duel sa Bayerom najavili su trener Maurizio Sarri te Miralem Pjanić.

“Znamo da se moramo još dokazati u nastavku sezone, ali smireni smo, jer radimo. Moramo kontrolisati igru, pogotovo kada imamo posjed. Također, nakon što dođemo do prednosti u nekim situacijama, moramo nastaviti da imamo kontrolu nad susretom. Sve se to odnosi na promjenu mentaliteta i ne može se uraditi u kratkom roku. Sretni smo što imamo privilegiju da igramo u Ligi šampiona i moramo biti ponosni na to. Očekujem od igrača da ozbiljno shvate susret protiv Bayera, jer su to utakmice na visokom nivou, iako nemamo neki imperativ,” rekao je Sarri.

“Svako takmičenje je važno i želimo da pobjedimo Bayer. Protiv sebe imamo dobru ekipu koja igra na svom terenu i još uvijek ima šanse da se plasira dalje. Neće nam biti lako, ali želimo pružiti dobru partiju”, rekao je Miralem i osvrnuo se na trenutne rezultate Juventusa, koji je drugoplasirani u ligi:

“Nema velike razlike između Lige šampiona i italijanske lige. Bilo bi ludo da trenirate cijelu sezonu, a da nemate ambicije u nacionalnom šampionatu. Igramo protiv jakih ekipa, sve žele da nas pobijede i nekad se desi da nismo na željenom nivou. Ipak, pričamo jedni s drugima i vjerujem da ćemo na terenu pokazati prave rezultate.”

Naš reprezentativac smatra da je normalno što Juventus trenutno ima oscilacije, jer je Sarri došao na početku ove sezone i sada aktuelni prvak Italije igra drugačiji fudbal.

“Poslije pet godina dobili smo novog trenera i normalno je da nije sve perfektno kako je bilo prije nekoliko mjeseci. Ovaj tima ima mnogo potencijala, koji još uvijek nije u potpunosti iskorišten. Vjerujem da će to biti mnogo bolje.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here