Jedan od najboljih igrača bh. reprezentacije i novi član Barcelone Miralem Pjanić govorio je o reprezentaciji.

Koliko ćemo Miralema Pjanića još dugo gledati u najljepšem dresu?

– Ja mislim da sam već više od deset godina u reprezentaciji. Odigrao sam više od 90 utakmica. Godine prolaze, meni je uvijek san bio da narod bude ponosan, ustvari svi Bosanci i Hercegovci da budu ponosni. Uvijek sam sa dvanaest ili trinaest godina gledao Barbareza, Salihamidžića, Balića i sve ostale igrače kojima smo se divili. Išao sam skoro na sve utakmice. Gledajući sve to, san mi je uvijek bio da obučem taj dres i da zaigram ispred svog naroda. Zatim poslije toga drugi san sam ispunio a to je da odemo na veliko takmičenje kako bi taj isti narod, moj narod imao neko zadovoljstvo, kako bi bili još ponosniji.

Sjećate li se vaših suza u Kaunasu?

– Naravno. Kada ostvarite san emocije su još jače. Iskeno se nadam da će biti još nekih drugih velikih takmičenja. Za mene je Bosna i Hercegovina jako bitna. O tome koliko ću još ostati u dresu BiH sve zavisi o mom stanju. Koliko god budem mogao dati najbolje od sebe i koliko god reprezentacija bude profitirala od mene.

Da li možete obećati navijačima da sve dok budete mogli da će te biti tu?

– Pa sigurno dok budem mogao bit ću. Neću da sam tu samo zbog brojki i rekorda to mi nije cilj. Ja ću igrati dok i sama reprezentacija bude imala profita od mene i tu sam sve dok sam dobar timu. Posebno se osjećam noseći dres reprezentacije. S njim se ponosim i njemu se divim.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here