Pjanić je baš kao i mnogi sportisti odlučio da novogodišnje praznike provede u Dubaiju, a bh. fudbaler je iskoristio priliku da učestvuje na ceremoniji “Globe Soccer Awards”.

Bh. reprezentativac je na ovoj manifestaciji govorio o problemima koje ima Serija A, a naravno na prvom mjestu nalazi se rasizam. Nažalost i Pjanić je to nedavno doživio na svojoj koži nakon što su ga vrijeđali navijači Bologne.

“Boli me kada gledam takve scene na terenu. Iskreno, pobornik sam toga da svi napustimo teren ukoliko vidimo da je neki naš saigrač na meti rasističkih uvreda. Možda je to rješenje za ovaj problem”, rekao je Pjanić i osvrnuo se na činjenicu da je on još kao dijete bio izbjeglica.

“Dolazim iz Bosne zemlje koja je mnogo propatila u prošlosti. Moja porodica je izbjegla u Luksemburg i nikada im nećemo biti dovoljno zahvalni što su nam pružili utočište”.

Pjanić se dotakao i društvenih mreža i poručio da fudbaleri i sve javne ličnosti moraju biti pažljivi šta objavljuju u javnosti.

“Moramo biti uzori djeci i biti oprezni oko stvari koje objavljujemo na društvenim mrežama. Važno je znati šta i kada nešto napisati. Moramo slati pozitivne poruke djeci jer oni sve upijaju od nas”, dodao je bh. veznjak.

(sportsport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here