U ponedjeljak će definitivno biti poznato ko će u narednom periodu voditi fudbalsku reprezentaciju BiH.

Tu informaciju je potvrdio i član Izvršnog odbora N/FSBiH te budući predsjednik bh. fudbalske vlade Vico Zeljković. Iako su mnogi domaći i inostrani treneri iskazali spremnost da zasjednu na klupu Zmajeva, prema njegovim riječima, najozbiljniji kandidati su Ivaylo Petev i Sergej Barbarez koji su imali priliku da prezentuju svoju viziju rasta i razvoja.

O izboru novog selektora za Reprezentacija.ba portal govorio je Miroslav Blažević koji iz svog zagrebačkog doma pomno prati sve ono što se dešava u rodnoj zemlji.

“Spahić i Misimović su u stručnoj komisiji, vidim da oni predlažu, vode razgovore… Poznaju sve kandidate, pametni su, tako da vjerujem da će uraditi ono što je najbolje za BiH”, kaže Ćiro koji se najednom zaustavio.

“Ma, ne bih baš nešto puno ni ulazio u ovo. Kada je trebalo, Begiću nije bilo ni na kraj pameti da me konsultira i zašto sada da se miješam? Da su me pitali, vraga bi BiH bila u situaciji u kakvoj jeste. Sada ne smiju pogriješiti sa izborom selektora.”

Navijači bi rado na klupi željeli vidjeti Sergeja Barbareza, iako iza sebe nema nikakvo trenersko iskustvo.

“Sergej je zadužio bosanskohercegovački fudbal. Mogao bi biti utjecajan, autoritativan, ali treba mu pored pravi trener koji će znati napraviti trening i spremiti ekipu taktički i fizički”, smatra Blažević.

Na kraju smo ostavili fudbalske teme po stranu.

“Gdje sam? Zatvoren sam, sine, karantena. Stroga. Strah me je da me ne bi ovo zlo ‘pokupilo’, ne znam koliko ću još biti živ. Skoro je otišao Otto Barić, otišli su još neki moji prijatelji… Bojim se da se bliži i meni kraj.”

Žali li za čim danas u 85. godini?

“Možda ću zvučiti subjektivno, ali ja si ne mogu naći nikakvu pogrešku. Bog me nadario stanovitim darom koji je neophodan da ga imaš kao trener, vođa… Onaj koji će spremiti tim i fizički i duševno. Ja nisam griješio. Mene su na kraju izdali”, tužno će na kraju reći Blažević. 

(Reprezentacija.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here