Nekadašnji reprezentativac BiH Zvjezdan Misimović u razgovoru za  N1  otkrio kako provodi dane u samoizolaciji.

“Dobro smo, standardno, ko i svi ostali. Pokušavamo neki red da uvedemo s djecom, radimo zadaće sa njima ujutro, to nam je prvo, a onda poslijepodne se bavimo nekim sportom, pošto je ovdje i dalje dozvoljeno da se izlazi, istina ne za više od dvije osobe, ali izlazimo u baštu i igramo se malo. Luka, stariji sin ima svoj plan od fudbalskog kluba koji je dobio, tako da trčim i sa njim”.

Misimović kaže da današnja tehnologija znatno pomaže sportistima u ovakvim situacijama.

“Ja ne moram više da radim te trening programe, ali moj sin mora, kao i drugi. Nije lako, ali sada imate dosta i onlajn treninga gdje se gledate sa ostatkom ekipe i trenirate, tako da tehnologija je toliko dobra da ima dosta opcija da se radi”, kaže Misimović.

Popularni Miske je otkrio šta najteže pada igračima u situacijama poput ove.

“”Svi oni imaju plan, te onlajn treninge i sve to, ali mislim da je najteže ta nepoznanica kad ćeš opet izaći, kad će to sve proći, koliko će vremena trajati, to je mentalno jako teško. Mislim da je upravo glavi najteže to da prihvati i shvati da ne može ništa da uradi”, ističe Misimović.

On je otkrio i da su mu Džeko i Pjanić rekli da italijansko prvenstvo definitivno neće početi u skorije vrijeme. 

“Možeš raditi na kondiciji i snazi i sve to, ali teren je teren, s loptom, i sigurno je da će igračima biti teško da se naviknu pogotovo što se sredinom prvenstva to desilo. Svaka zemlja će različito odlučivati kad će nastaviti prvenstvo, Njemačka planira drugog maja, u Italiji kako sam čuo od Edina Džeke i Miralema Pjanića nema šanse da krene tako rano, tako da će veoma teško biti uskladiti sve to”, zaključio je Misimović.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here