Reprezentaciju BiH u martu očekuje baraž preko kojeg će se pokušati izboriti plasman na Evropsko prvenstvo, a u pohodu na taj cilj novi selektor Dušan Bajević će moći računati i na kapitena Lazija.

Urodili su tako plodom razgovori koje je Bajević početkom ovog mjeseca vodio sa Lulićem, a da je reprezentacija BiH njegovim povratkom dobila veliko pojačanje uvjeren je i Zvjezdan Misimović koji je, između ostalog, činio delegaciju N/FSBiH u Rimu.

“Iako je Senad rekao da mu je potrebno vrijeme da razmisli, bio sam optimističan, znao sam da će se vratiti. Njemu mnogo znači ova reprezentacija, svjestan je šanse kakva je ispred nas i da nemamo šta izgubiti. On je iskusan, provjeren, top igrač…, a takvi su potrebni”, kazao je Misimović.

Misimović dodaje kako Lulića nije bilo potrebno ‘posebno’ nagovarati.

“Lulić je upoznat veoma dobro s dešavanjima u reprezentaciji. Pričali smo dugo, objasnili smo mu koliko bi značio za našu igru, što on kao odrastao čovjek već zna. Bio je to jedan sasvim normalan razgovor i drago mi je što je na kraju urodio plodom”, dodaje nekadašnja ‘desetka’ Zmajeva.

Kada je u pitanju povratak Vedada Ibiševića u reprezentaciju, tu je situacija druga.

“Teško mi je sad o tim temama, ponajviše jer nisam ni sa selektorom još konkretno pričao. On je taj koji zna koje pozicije treba pojačati… Kada već pominjete Ibiševića, kod njega je malo drugačija priča, jer on se definitivno oprostio sa oproštajnom utakmicom.”

Optimističan je Misimović i glede nadolazećeg baraža.

“Vjerujem da možemo na Evropsko prvenstvo. Pokazali smo protiv Sjeverne Irske u Ligi nacija da možemo igrati, da smo bolji, iako su oni jako nezgodni. Za nas je dodatni plus što protiv njih igramo kući i što bi, eventualno finale baraža, opet igrali u Zenici. Dosta stvari me čini optimističnim, evo, baš mi je drago i što je Bešić počeo igrati u Sheffieldu…”, bile su riječi Misimovića na kraju razgovora.

Zmajevi prvi meč baraža igrat će 26. marta na Bilinom polju. Ukoliko pobijede Sjevernu Irsku, ugostit će boljeg iz drugog polufinalnog para u kojem će se sastati Slovačka i Republika Irska.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here