Najbolji teniser svijeta Novak Đoković donirao je 80.000 KM Novom Pazaru kako bi pomogao u borbi protiv korona virusa, a to je izuzetno dirnulo 15-godišnju srbijansku teniserku Fatmu Idrizović. 

Mlada Fatma Idrizović koja  je inače iz Novog Pazara, odlučila je da se zahvali Đokoviću vrlo emotivnom porukom koja je odjeknula regionom.

“Hvala svjetlosti naša, naš Novače! Crni oblaci nadviše se nad životima naše male varošice velikog srca, varošice dobrih, vrijednih, poštenih ljudi, velikih duša koje ovozemaljska pošast čiji smo svjedoci i koju trenutno živimo prijeti da pokosi. Trenutak života za sve nas Novopazarce tužan, težak i crn. I kada smo potonuli, kada su nam sve nade usahle da se ovom crnilu može stati u kraj, heroj naših srca je još jednom ulio taj eliksir života, vratio vjeru u bolje sutra, dao nam nova krila da se vinemo iz tog korona mulja”, poručila je Fatma i dodala:

“Hvala Novače, veliko i vječno hvala za svu tvoju dobrotu koja je neizreciva. Vječno ćeš biti u našim mislima, molitvama, vjekovima će se tvoja dobrota prepričavati i veličati, jer ti to zaslužuješ svjetlosti naša!”

Novak i njegova supruga Jelena su također obradovali sve viješću da se osjećaju dobro i da su na posljednjem testu na korona virus bili negativni.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here