Selekcija U12 Olimpije iz Ljubljane koju vodi Hajro Rizvić, direktor nogometne škole Olimpija do U14, u proteklim danima boravila je u Turskoj, na vrlo jakom i kvalitetnom turniru – Izmir Cup.

Turnir važi za najboljeg u Evropi, a možda i na svijetu, Olimpija iz Ljubljane, koju predvodi Hajro Rizvić zajedno sa svojim pomočnikom, nekadašnjim prvotimcem FK Željezničar Amirom Agićem.

Pored Olimpije nastupili su još; Manchester City, Chelsea, Benfica, Milan, Lazio, Parma, Dinamo Zagreb, PSV, Bešiktaš, Galatasaray, Celtic, Valencia i mnogi drugi.

U grupi sa devet ekipa, osvojili su prvo mjesto bez poraza. Slavili su pobjede protiv Atalante, Olympique Marseilles, Izmirspor, Kasimpasa, a neriješeno odigrali protiv Glasgow Rangers, Manchester City, Galatasaray, Hammarby.

Onda su među 16 najboljih savladali domaću ekipu Kaiserispor, (2:0), u osmini finala bili su bolji od Crvene Zvezde (1:0), a u četvrtfinalu od ekipe Leicester City (2:0) i plasirali se među četiri najbolje ekipe na turniru.

U finalu nažalost morali su priznati poraz protiv Manchestr City (1:0), koji je i osvojio turnir, a u utakmici za treće mjesto također doživjeli su minimalan poraz od Parme (1:0) ali to ne umanjuje uspjeh mlade ekipe Olimpije iz Ljubljane, koju vode treneri Rizvić i Agić.

Čestitamo mladim igračima Olimpije na velikom uspjehu, kao i trenerima Hajri Rizviću i Amiru Agiću.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here