Povreda Jasmina Burića te pozitivan test na korona virus kod Ibrahima Šehića stvorili su velike probleme Dušanu Bajeviću pred posljednje utakmice, pa je naknadni poziv u reprezentaciju poslao 19-godišnjem Belminu Dizdareviću golmanu Sarajeva.

Od Dizdarevića na Koševu mnogo očekuju, a u razgovoru za klupsku stranicu  govorio je o prilici koja mu je ukazana.

“Tek ovako kada stavite sve na jedno mjesto, shvatite koliko se različitih stvari desilo u kratkom vremenskom roku. Tako je to u fudbalu, morate raditi u kontinuitetu i čekati svoju priliku. Sa prvim timom sam već više od dvije sezone, ujedno sam nastupao i za juniorsku selekciju FK Sarajevo. Prošao sam omladinske selekcije reprezentacije, a za U-19 sam upisao 5 nastupa. Trudim se na svakom treningu, utakmici jer znam da se sve to isplati kad-tad. Svi budu nagrađeni za trud prije ili kasnije. Sretan sam i ponosan, a ono što mogu reći je da ću nastaviti raditi vrijedno i strpljivo čekati trenutak kada ću pomoći klubu ili reprezentaciji u ostvarenju naših ciljeva”, rekao je Dizdarević za zvaničnu stranicu Sarajeva.

Otkrio je i kako je bilo dijeliti svlačionicu sa zvijezdom kao što je Miralem Pjanić.

“Za mene je to još uvijek nestvarno. Sa svojih devetnaest godina upoznao sam igrače koje pratim godinama, naša reprezentacija zaista ima kvalitetnih igrača. Cijeli život Pjanića gledam na TV-u i onda dođem do toga da se nalazimo u istoj svlačionici – zaista neopisiv osjećaj. Tom prilikom mi se čak predstavio, kao da ja već ranije nisam znao ko je on (smijeh). Mislim da je poziv u A reprezentaciju san svakog profesionalnog igrača. Ja sam svoj evo ispunio, ostaje još samo da zaigram (smijeh). Da mi je neko rekao da prije par mjeseci da će se ovo desiti ne bih vjerovao, međutim nikad ne znate šta sutra nosi. Situacija sa koronom je izmijenila poprilično našu svakodnevnicu, ali sam sretan što sam bio na raspolaganju našoj državi.”

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here