07.04 je odigran meč Prve lige TK između Poleta i Omazića 1937. Gosti su slavili 1:0 a po završetku meča, nezadovoljni domaći navijači su utrčali na teren i fizički napali Huseina Svrakića.

“Došao sam na utakmicu i sve je bilo ok. Polovinom prvog dijela gosti su postigli pogodak za vodstvo, a pojedini domaći navijači su mi tada prijetili da neću dobro završiti ukoliko njihov tim ne upiše pobjedu. Međutim, to je da kažem normalno, te prijetnje i sve. Utakmica se nastavila, odsvirao sam kraj i gosti su slavili pobjedu”, priča Svrakić, te nastavlja.

“Grupa od oko 20-tak momaka je utrčala na teren i počeo sam da bježim. Ipak, oborili su me na pod, šutali nogama, udarali bokserima, ne znam više ni šta se sve dešavalo…Uspio sam se nekako izvući, ni sam ne znam kako, te počeo bježati i stigao do domaće svlačionice gdje su me zaštitili domaći nogomeaši do dolaska policije. Kasnije sam završio u bolnicu, gdje su ustanovljeni udarci u predjelu glave i leđa”.

Ovaj 22-godišnjak je sasvim očekivano razočaran. Priznao da je više puta gledao snimak napada koji su snimili navijači iza ograde.

“Teško mi zaista sve pada. Ne znam kako sam ostao živ. Teško će mi biti ponovo nastaviti, no neću se sigurno predati. Želim da napredujem. Nisam neki sudija koji će doći da pravi cirkus, ima i snimak utakmice, sve moje odluke su bile po pravilu. U tri godine sudijskog iskustva prvi put mi se desilo nešto ovako”, jasan je Svrakić, koji dodaje da mu je san da dijeli pravdu na terenima Premijer lige BiH.

Snimak napada možete pogledati na linku: pic.twitter.com/xfltmKtZFc

Izvor: Sportsport.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here