Mnogo je talentovanih igrača Bh porijekla, koji igraju širom svijeta, a jedan od onih koji se posebno izdvajaju je 17-godišnji Mehmedalija Meša Čaušević koji igra u MLS ligi za Chicago Fier. U MLS ligi igra i naš nekadašnji reprezentativac Haris Medunjanin, koji je član Philadelpie.

Za Čauševića mnogi nogometni stručnjaci tvrde da je izuzetan talenat i neko ko može igrati na svakoj poziciji izvanredno, a u posljednje vrijeme najviše igra na poziciji napadača ili krila.

“Kada sam išao na pregovore kod direktora kluba, rekao mi je da nikada nisu imali takvog igrača, koji može igrati sve pozicije. Čude se takvom talentu i hoće da ga zadrže, ali imamo još nekoliko ponuda, pa ćemo vidjeti”, tvrdi za naš portal bhlopta.com ponosni otac Sead Čaušević.

Mehmedalija Meša Čaušević rođen je u Živinicama, a u daleku Ameriku sa roditeljima je otišao kada je imao samo godinu dana, da bi već sa pet godina napravio svoje prve nogometne korake. Do sad je igrao za nekoliko klubova u Americi, a prve nogometne korake je napravio u klubu Hennry, gdje se je zadržao samo godinu dana, a onda po dvije godine odigrao je za Leon i Betman. Nakon toga otišao je u Rosvelt, gdje se je zadržao tri godine, da bi onda dvije godine odigrao za SSA Chicago, a već tri godine je član Chicago Fiera.

Da se radi o izvanrednom talentu, najbolji je dokaz da u kampu Chicago Fier se nalazi preko 750 registrovanih igrača od sedam godina pa na dalje, a mladi Čaušević iz Živinica je najbolji.

Ono što je intersantno je to, da je talentovani Čaušević nekada bio i golman, branio je za Rosvelt dvije godine i godinu dana za SSA Chicago, a sad je napadač u Chicago Fieru kojeg porede za Zlatanom Ibrahimovićem i svi ga zovu Ibrahimović u Chicagu.

Kada je u pitanju budućnost Mehmedalije Meše Čauševića njegov otac Sead otkriva da su u Chicagu izrazili želju da ostane njihov član, ali da će o tom još razmisliti, jer ima nekoliko ponuda, a možda karijeru nastavi i u našoj zemlji, u FK Sarajevo.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here