Bh. nogometni reprezentativac Muhamed Bešić koji je trenutno član Sheffielda na posudbi iz Evertona, dao je vrlo zanimljiv intervju za Engleski BBC, a tema je bila postu u mjesecu ramazanu.

“Prije dva mjeseca dobili smo bebu i sretan sam što mogu provoditi vrijeme sa porodicom. Ipak, nedostaju mi mesdžidi i teravije i nadam se da će se sve brzo vratiti u normalu. Podučavam djecu o Islamu jer su još uvijek veoma mladi i pokušavam se povezati sa njima. Sada cijenim posao koji imami rade. To je veoma težak posao jer je teško pronaći prave riječi za objasniti nešto. Ipak, učim i ja”, rekao je bh. reprezentativac.

Bešić se osvrnuo i na ishranu u posljednje vrijeme, te poručio da se prebacio na vegeterijansku dijetu.

“Imao sam mnogo povreda u posljednje vrijeme pa sam se prebacio na vegeterijansku dijetu. Jedem manje mesa, a više ribe. Pokušavam jesti što je bolje moguće”.

“Cijenim više stvari i osjetim da sam bliže Allahu. Imao sam problema u vjeri dugo tokom karijere. Uradio sam tetovaže i osjećam se jednako kao Sonny Williams. Ovo je prvi Ramazan u kojem nisam propustio niti jedan dan posta i osjećam se zaista blagoslovljeno”, kaže Bešić koji je dodao da nikada u Engleskoj nije imao nikakav problem zbog toga što je musliman.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here