Sa svojim Dinamom intenzivno se priprema za nastavak prvenstva koje je u Rusiji zakazano za 21. juni i bh. reprezentativac Toni Šunjić.

Pandemija me zatekla u Rusiji. Nakon što je Savez odlučio prekinuti prvenstvo, ja sam odlučio ostati u Moskvi budući da mi je djevojka iz Rusije, a i da ne gubim vrijeme na silne samoizolacije pri odlasku i dolasku. Mislim da sam dobro postupio. Odmah sam se priključio grupnim treninzima, dok su ostali moji saigrači koji su otišli kući, tek ove sedmice krenuli s nama u zajedničke treninge“, kazao je Šunjić na početku razgovora za portal Hercegovina.info.

Njegova ekipa se nalazi na šestom mjestu prvenstvene tabele, šest bodova od mjesta koje vodi u Evropu?

U klubu je sve super Bogu hvala. Nakon teškog početka, ipak smo smogli snage i podigli svoju formu. Zaostajemo tih šest bodova koje vodi u Evropu. No, postoji i druga mogućnost. Ukoliko pobjednik Kupa bude neko od prvih pet ekipa na tabeli, u tom slučaju će i šesto mjesto voditi u Evropu. Šanse postoje i borit ćemo se do kraja“, istakao je Šunjić.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine se potom osvrnuo na epizodu u Italiji, te je istakao kako kako je ta posudba bila promašena.

Vratio sam se u Dinamo i igram standardno i prezadovoljan sam i sa klubom i gradom. Ovo je najljepši dio moje karijere. Lijepo je bilo i u Zoryji, Kubanu. U Stuttgartu i Palermu i nije bilo baš bajno. No, to je fudbal. Uvijek imaš uspomena i padova, loših i lijepih trenutaka“, kazao je Šunjić.

Šunjić je prije prekida svih prvenstava dobio poziv od Dušana Bajevića u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Poziv sam dobio za okupljanje prije pandemija koronavirusa do kojega nije došlo. Nadam se da poziv neće izostati i mislim da ćemo uspjeti proći baraž i plasirati se na Evropsko prvenstvo. To bi sigurno bila kruna moje karijere. Na Svjetskom sam bio, a s Eurom bi ostvario san“, kazao je Šunjić.

Šunjićevi planovi za budućnost vezani su za Moskvu i Dinamo.

Mislim da gotovo sigurno ostajem u Dinamu. Ugovor imam još godinu dana, a ukoliko odigram 70 posto utakmica, onda se on produžuje za još jednu. Tako da su svi planovi za bližu budućnost vezani za Dinamo. No, nikada u fudbalu ne znaš“, rekao je Šunjić na kraju razgovora za portal Hercegovina.info.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here