Eva Carneiro u septembru 2015. godine otišla je s mjesta doktorice u londonskom Chelseaju.

Jedan je incident s Joseom Mourinhom iz prvog kola sezone 15/16 kada je Chelsea kod kuće igrao protiv Swanseaja podigao fudbalski svijet na noge. Kada je trebalo pružiti ljekarsku pomoć Edenu Hazardu, ona je s kolegom Davidom Fearnom utrčala u teren, a portugalski trener smatrao je da to nije potrebno te da se gubi vrijeme za igru…

Ne bi tu bilo ništa sporno da se Mou nije dodatno naljutio jer mu je jedan igrač već prethodno bio isključen zbog crvenog kartona. Nazvao je Evu Carneiro pogrdnim imenima, častio je još pokojim epitetom pa je sve zajedno završilo na sudu.

Nije ova doktorica rođena u Gibraltaru do sad previše pričala o tome izvan sudskih odaja, no sada je gostovala na engleskom radiju TalkSport.

– Nemoguće je proći kroz to što sam prolazila u najboljim godinama, a da ostaneš nepromijenjen. Ali to me nije pokolebalo. Pošteno je reći da mi je bio neophodan odmor od svega kako bih ponovo mogla uživati u poslu liječnice. U fudbalu ima svega, bilo da se radi o rasizmu, ili o zlostavljanju djece, nepoštovanju medicinskog osoblja… Ono što nam treba je promjena kulture kako bi se izmijenile stvari koje su danas ružne, zaključila je Carneiro.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here