Prije tri godine tadašnji stoper Celtica Jozo Šimunović dobio pozitivan odgovor iz FIFA-e na zahtjev o promjeni sportskog državljanstva, a onda kada je dobio poziv tadašnjeg selektora BiH Roberta Prosinečkog, izjavio da ne želi igrati za Bosnu i Hercegovinu.

Šimunović u redove škotskog prvaka Celtica prešao 2015. godine iz zagrebačkog Dinama, ranije je nastupao za Hrvatsku, 2017. godine, pojavio se na okupljanju Zmajeva pred kvalifikacione mečeve protiv Kipra i Gibraltara, ali nije debitovao za BiH.

Jozo Šimunović, doskorašnji stoper škotskog Celtica, odbio je nastupati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Šimunović je to napravio iako je 2017. godine dobio pozitivan odgovor iz FIFA-e na zahtjev o promjeni sportskog državljanstva.

Stoper koji je u redove škotskog prvaka Celtica prešao 2015. godine iz zagrebačkog Dinama, ranije je nastupao za Hrvatsku, 2017. godine, pojavio se na okupljanju Zmajeva pred kvalifikacione mečeve protiv Kipra i Gibraltara, ali nije debitovao za naš tim.

Već tada bilo je jasno da nešto ne štima, a definitivna potvrda da ne želi igrati za BiH stigla je pred prijateljske mečeve protiv Bugarske i Senegala, kada je tadašnjem selektoru Robertu Prosinečkom rekao NE.

U završenoj sezoni Jozo Šimunović nije pružao dobre partije ni u dresu Celtica, te je stoga često bio na tapetu navijača škotskog velikana.

On je bez kluba još od 1. jula.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here