Nekima je potrebno promovisanje kako bi pokazali svima svoju humanu stranu, a neki to rade u tišini bez ikakvog promovisanja, svojevremeno je rekao Rafael Nadal o svom humanitarnom radu.

Njegova izjava se najbolje može primijeniti na defanzivca Napolija Kalidoua Koulibalyja koji već duže vrijeme pomaže beskućnicima u Napulju.  

Napolijev defanzivac već duže vrijeme pomaže beskućnicima u Napulju i sve to radi u tajnosti, a ovaj put je odlučio da im odnese deke i toplu odjeću kako se ne bi smrzli zbog izuzetno hladnog vremena.

Za razliku od prethodnih humanih akcija, Koulibaly je sada ”uhvaćen”, te je njegovo dobro djelo podjeljeno na društvenim mrežama i naišlo na odobravanje svih ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu. 

Napolijev navijač Paolo Leccia je postavio fotografiju na svoj profil na Facebooku uz divnu posvetu za senegalskog defanzivca.

– Mnogo puta te osuđujemo zbog onoga što radiš na terenu, ali ovo je nešto najbolje što čovjek može uraditi. Ponosan sam na tebe, napisao je Leccia. 

(sport1.oslobodjenje.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here