U Sloveniji trenutno traje velika humanitarna akcija, kako bi djeca iz socialno ugorženih porodica otišla na more. Akciju je pokrenuo naš Bosanac koji živi i radi u Sloveniji, Amir Abdaković, a novac se prikuplja na razne načine. Uskoro će biti u poznatom ugostiteljskom objektu u Ljubljani održan i humanitarni koncert, gdje će biti održana i aukcija dresova poznatih igrača.

Akciju velikog humanitarca Amira Abdakovića i njegove ekipe, podržali su mnoge poznate ličnosti u Sloveniji, klubovi, kao i mnogobrojni sportisti.

Jedan od onih koji važi za vekog huminatarca je i naš nekadašnji reprezentativac Senijad Ibričić koji danas igra u Sloveniji za Domžale, a za ovu veliku akciju donirao je svoj dres sa potpisima svih igrača iz NK Domžale.

Akciju su pored Senijada Ibričića i Domžala, podržali i klubovi Olimpija iz Ljubljane i Maribor. Dres je također za ovu akciju donirao i jedan od najboljih futsal golmana u Evropi Damir Puškar koji je porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Pozivamo vas da podržite ovu akciju i 17. maja dođete na humanitarni koncert u Troja Lounge Bar u Ljubljani i pomognete da djeca iz socialno ugroženih porodica odu na more.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here