Svojevrsni rat između bivše zvijezde Bayern Minhena Roberta Lewandowskog i sportskog direktora kluba Hasana Salihamidžića se nastavlja.

Naime, Poljak je klub napustio na veoma loš način kada je pred početak ove sezone napravio dramu i zahtijevao da ga klub pusti u Barcelonu iako je ugovorom bio vezan za Bavarce još godinu dana.

Bayern je na kraju pristao prodati Poljaka Kataloncima, ali ne prije nego što su rečene neke teške rieči sa obje strane.

Sada se Lewandowski odlučio izviniti navijačima Bayerna zbog načina na koji se ponio prema klubu.

“Znam da to mnogo boli navijače. Mogu ih razumjeti i izvinjavam se zbog toga. Ali bilo je neophodno da poručim kako sam spreman za promjene.”

“Svi smo mi ljuti zar ne? Nakon 12 godina u Njemačkoj bilo je jasno za mene da sam tu završio”, poručio je novi igrač Barce.

Izvinjenje poljskog napadača nije naišlo na odobravanje Hasana Saihamidžića. Popuarni Brazzo je tu priiku iskoristio da još jednom “podbode” Lewandowskog sugerirajući da ga je Bayern lako zamijenio.

“Do sada samo se krili samo iza Lewandowskog, to više nećemo raditi. Sada je tu u prvom redu sedam, osam igrača i svi mogu preuzeti odgovornost i postizati golove”, poručio je Salihamidžić.

(raport)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here