Richarlison član Evertona dao je vrlo zanimljiv intervju u kojem govori o tome šta je sve kupio članovima svoje porodice otkad je postao bogat.

Kaže kako ne želi sebi kupiti skupocjeni automobil već mu je daleko važnije da su ljudi oko njega sretni. Umjesto na automobile potrošio je novac kako bi usrećio majku, oca, strica…

“Neću kupovati skupe automobile, ne zanima me to. Najbitnije mi je porodici osigurati dobar život”, kaže Richarlison i dodaje:

“U djetinjstvu nisam imao gotovo ništa. Sad odjednom mogu imati sve. Cijenim situaciju u kojoj se trenutno nalazim i razmišljam o budućnosti. Ulažem u nekretnine, u stvari koje mi mogu donijeti novac i nakon karijere. Zbog toga sam kupio veliki stan u Riju. Kupio sam roditeljima stan, stricu, baki… Svi oni sad imaju svoj stan. Ujacima sam kupio po automobil, moja majka voli motore pa sam joj kupio jedan, moja sestra ima troje djece i financiram njihovo obrazovanje. To su stvari koje su mi bitne. Da su oni pored mene sretni, a ne da ja vozim skupe automobile”, kaže Richarlison.

Prisjetio se i teškog djetinstva.

“Nisam imao kopačke i fudbal sam igrao bos. Sjećam se da sam jednom trčao na trening devet kilometara u pocijepanim tenama. Znao sam po 10 sati čekati autobus da odem na trening. Treneri su mi govorili da ne smijem odustati”.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here