Nemanja Bilbija se vratio u Zrinjski i sa klubom se nalazi na pripremama u Međugorju, a u razgovoru za sportsport.ba govorio je o mnogim temama, pa i o reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Za reprezentaciju BiH upisao je samo jedan nastup i to prije dvije godine u prijateljskom susretu.

“Čast je igrati za reprezentaciju i dan danas to želim. Ali, to mi je iz godine u godinu hajmo reći neka ‘rak rana’. Šta god da sam uradio, nisam dobio šansu. Četvrti sam u historiji na listi strijelaca Premijer lige, ali nisam dobio priliku. Neću ulaziti u detalje zašto je to tako, ali volio bih da je bilo drugačije.”

Prisjetio se je i anegdote kada je selektor bio Baždarević.

“Ispričat ću vam anegdotu sa selektorom Mehmedom Baždarevićem. Objavio je širi spisak fudbalera s kojeg su četvorica trebala otpasti. Meša me je u utorak nazvao i rekao da sam ja jedan od te četvorice. Ja sam poslije toga za vikend dao tri gola Vitezu. Selektor nije promijenilo odluku i postavio sam sebi pitanje ‘šta trebam uraditi da dobijem poziv?”

Misli da reprezentacija ima šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

“Ja bih volio da se plasiramo. Meni je vremenska razlika pravila probleme u Koreji da pratim uživo mečeve kvalifikacija. Ja kad ustanem već je sve gotovo, samo sam mogao vidjeti naslove i tako dalje. Krivo mi je što nismo otišli direktno. Navijam svim srcem da ipak kroz play off odemo na Euro”.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here