Trener Borca Nenad Lalatović izvinio se navijačima i medijima poslije eliminacije od B36 Torshavna s Farskih Otoka u prvom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

– Nisam mogao da sanjam da ćemo ispasti i pogotovo me boli način koji smo to uradili. Oni nisu bolji od nas, držali smo sve u rukama do prvog gola. Iz tri prekida smo primili tri gola. Oni su čak dobili i crveni karton. Sudija nam je na poluvremenu rekao da će biti strožiji prema svima – kazao je Lalatović na današnjoj konferenciji za medije uz konstataciju da je arbitar bio naklonjen Torshavnu, da je po istom kriteriju mogao svirati i penal za Borac, ali nije.

On je dodao da igrači nisu ništa krivi, da im je poraz teško pao, a za eliminaciju je krivicu preuzeo na sebe.

– Ima mnogo ljudi koji su nezadovoljni svojim životima, mnogima smeta i jak Borac, a Borac nikad nije bio jači. Nisam htio da me se ovdje dočekao kao heroja, ja nemam čarobni štapić. Nisam očekivao velike stvari u Evropi, jer za to treba vremena da se sklipe stvari, ali jesam za prvenstvo. Nismo imali sreće, očigledno je nismo ni zaslužili – rekao je, između ostalog, Lalatović, prenosi Meridiansport.

Borac će u ponedjeljak odmjeriti snage s dobojskom Slogom u Modriči u sklopu prvog kola Premijer lige BiH.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here