Već dugo traje saga oko izbora novog selektora reprezentacije BiH, a vremena je sve manje s obzirom da prvi kvalifikacioni meč za Svjetsko prvenstvo u Kataru igramo već u martu ove godine sa neugodnom Finskom.

Sutra zasjeda Komisija za izbor selektora koji čine predsjednik (Elvedin Begić), dva potpredsjednika (Miloras Sofrenić i Ivan Beus), te predsjednici entitetskih saveza (Vico Zeljković i Irfan Durić) uz ”stručne konsultante” Emira Spahića i Zvjezdana Misimovića.

Bira se između dva kandidata, Ivayla Peteva i Sergeja Barbareza, no sve su prilike da se članovi Komisije neće složiti oko imena novog selektora. U prilog tome idu i posljednje informacije. Naime, portal sportske.ba tvrdi da je predsjednik Saveza Elvedin Begić odlučio da se povuče iz ovog tijela i ne sudjeluje u preliminarnom razgovoru. Navodno je Begić nezadovoljan procesom, nejedinstvom unutar Komisije, ali i kompletnog Izvršnog odbora.

Kada se sve sabere i oduzme izvjesno je da ni Barbarez, a ni Petev neće biti novi selektor Zmajeva. Ipak, pojavila se i treća opcija koja bi bila kompromisno rješenje za oba tabora, a zadovoljila bi i navijače.

Riječ je o Faruku Hadžibegiću, donedavnom selektoru Crne Gore, sa kojom je odradio sjajan posao. Hadžibegić je već krenuo u kampanju, doduše sa zakašnjenjem, ali još uvijek ima vremena za njega.

Komisija mora izabrati selektora što prije, a s obzirom da se očito podijelila na dva tabora teško da će izabrati Barbareza ili Peteva. Upravu tu svoju šansu traži Hadžibegić koji je prije 22 godine kratko vodio nacionalni tim i ne krije želju za povratkom na selektorsku funkciju.

Naravno, iza sebe ima i odlične rezultate sa Crnom Gorom kao najbolju preporuku.

(penal.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here