Jozo Šimunović već se nekoliko dana kuloarski spominje kao novi igrač Rijeke, posljednjih dana u priču su se uključili i ostrvski mediji, ali taj je posao na dugom štapu. Istina je da je Šimunović ponuđen Rijeci, kao i da je sam igrač zainteresovan za dolazak na Rujevicu, ali realnost je da je prevelika razlika između njegovih zahtjeva i onoga što mu Bijeli mogu ponuditi. Uz to, nejasan je i njegov zdravstveni karton, Celtic mu nije produžio ugovor, a Šimunović kao slobodan igrač nije uspio pronaći angažman.

Neki turski mediji su pisali da u dva tamošnja kluba nije prošao ljekarski pregled. Čak i kada bi se uspio postići dogovor vezan uz finansije, odnosno kada bi Šimunović osjetno smanjio svoje zahtjeve, pitanje je jesu li na Rujevici spremni rizikovati s igračem koji je imao problema s oba koljena. Ne zbog njegovih igračkih kvaliteta, već zbog finansija o kojima se na Rujevici posebno vodi računa.

Podsjetimo, Šimunović je prvobitno izabrao da u budućnosti nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a onda je to odbio i ostavio komentar na Twitteru.

– Hej, društvo, vidio sam komentare i vaše rasprave pa vam želim reći da sam ja Hrvat, ne Bosanac, napisao je tada nekadašnji stoper Dinama i Celtica. 

(sport1.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here